Waarom een babynestje een handige musthave is

Je ziet ze steeds vaker, babynestjes in allerlei kleuren en printjes. Baby’s vinden het fijn om een geborgen gevoel te krijgen, een babynestje is daarvoor het juiste middel.

Wat is een babynestje?

Een babynestje is een nestje dat gemaakt is van een zacht stofje met een matrasje. Hierdoor heeft je baby een geborgen gevoel en knus plekje. Door het koordje aan de onderkant kun je het nestje kleiner en wat groter maken. Het nestje is een handige musthave omdat je deze overal mee naartoe kunt nemen, en is in het begin een prima bedje als je op visite gaat (wel onder toezicht).

Hoe en waar gebruik je het nestje?

Een babynestje kun je direct vanaf de geboorte al gebruiken. Een standaard nestje kun je tot ongeveer 4 maanden gebruiken, dat verschilt natuurlijk per baby. Wil je er toch langer gebruik van kunnen maken? Dan kun je een xl babynestje kopen. Om het nestje schoon te houden kun je een hydrofiele doek erin leggen. Mocht het nestje alsnog vies worden dan kun je hem in de wasmachine doen op 30 graden handwas, en NIET in de droger en plat laten drogen. Een babynestje dient altijd gebruikt te worden onder toezicht.

Is een babynestje wel veilig?

Er word helaas vaak gezegd dat een babynestje niet veilig is. Echter als je deze gebruikt waarvoor deze bedoeld is en onder toezicht, dan is een nestje gewoon veilig. Op het moment dat je kindje zich gaat proberen om te draaien is het verstandig om het nestje niet meer te gebruiken buiten de box om, en altijd onder toezicht.

Ben je op zoek naar een leuk babynestje? Bij Babylizz kun je naast de nestjes die we op voorraad hebben ook zelf je nestje samenstellen, en kun je kiezen uit 2 verschillende maten om je baby extra lang te laten genieten van het geborgen en knusse gevoel.